Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Meggyes, fehércsokis kocka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 800 g leveles tészta

Meggyes krém

  • 500 g meggy (magozott, lehet fagyasztott és befőtt is)
  • 3,5 dl víz
  • 200 g cukor
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 1 evőkanál étkezési keményítő

Fehércsokis krém

  • 1 liter habtejszín
  • 500 g mascarpone
  • 200 g fehér csokoládé

Elkészítése

Lapok:

A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk és egyenként 24*36 cm-es lapokká nyújtjuk.

A lapokat megszurkáljuk villával, majd tepsi hátán egyesével 10-12 perc alatt készre sütjük, majd kihűtjük.

Meggyes krém:

A meggyet lecsepegtetjük, majd botmixerrel vagy késes aprítóval simára turmixoljuk.

A vízben csomómentesre keverjük a pudingot és a keményítőt, majd hozzáadjuk a cukrot és a meggyet, végül sűrűre főzzük.

Amíg elkészítjük a csokis krémet, addig félretesszük. Néha keverjk meg, hogy a teteje ne bőzözzön be.

Fehér csokis krém:

A fehér csokit törjük kisebb darabokra és olvasszuk fel (akár mikróban vagy gőz felett).

A tejszínt verjük fel, majd adjuk hozzá a mascarponét és a felmelegített, de nem forró csokit, majd keverjük az egészet homogén, stabil krémmé.

Összeállítás:

Egy nagyobb tálcára tegyük le az első lapot, majd kenjük meg a meggyes krém 1/4-ével, majd a csokis krém 1/4-ét kenjük rá. Mivel a krém elég masszív állagú, ezért sokkal egyszerűbb habzsákkal betölteni, mint elkenni a meggyes rétegen. A maradék lapokat úgyanígy töltjük be. Az utolsó lapra kenjük az utolsó meggyes réteget és krémet.

Pár órára hűtőbe tesszük, majd recés késsel, egyforma kockákra vágjuk és tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/meggyes-fehercsokis-kocka/