Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két egyenlő részre osztjuk. Az egyik felét egy 24×30 cm-es tepsibe nyújtjuk. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a kókuszreszeléket, és ezt a habot a kinyújtott tésztalapra simítjuk. A maradék tésztát szintén kinyújtjuk, majd a kókuszos habra fektetjük, és megkenjük meggylekvárral. A süteményt 170-180 fokos előmelegített […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2013.01.13.

Tésztához

Habhoz

Kókuszos habhoz

Mázhoz

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két egyenlő részre osztjuk. Az egyik felét egy 24×30 cm-es tepsibe nyújtjuk. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a kókuszreszeléket, és ezt a habot a kinyújtott tésztalapra simítjuk. A maradék tésztát szintén kinyújtjuk, majd a kókuszos habra fektetjük, és megkenjük meggylekvárral.

A süteményt 170-180 fokos előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

A meggyes habhoz a tojásfehérjéket gőz fölött kemény habbá verjük a cukorral, majd beleforgatjuk a meggyet. A mázhoz valókat – a margarint kivéve – gőz fölött addig melegítjük, míg el nem válik az edény falától. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a margarint, és simára keverjük. Ezt a mázat a meggyes hab tetejére öntjük, és elsimítjuk.

Miután a máz megdermedt, szeletelhetjük a süteményt.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is