Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Meggyes habos kocka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 40 dkg finomliszt
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 2 db tojássárgája
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg cukor

Habhoz

  • meggylekvár
  • 3 db tojásfehérje
  • 20 dkg cukor
  • 25 dkg meggy püré

Kókuszos habhoz

  • 2 db tojásfehérje
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg kókuszreszelék

Mázhoz

  • 10 dkg cukor
  • 2-3 evőkanál kakaópor
  • 3 evőkanál tej
  • 10 dkg margarin

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két egyenlő részre osztjuk. Az egyik felét egy 24×30 cm-es tepsibe nyújtjuk. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a kókuszreszeléket, és ezt a habot a kinyújtott tésztalapra simítjuk. A maradék tésztát szintén kinyújtjuk, majd a kókuszos habra fektetjük, és megkenjük meggylekvárral.

A süteményt 170-180 fokos előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

A meggyes habhoz a tojásfehérjéket gőz fölött kemény habbá verjük a cukorral, majd beleforgatjuk a meggyet. A mázhoz valókat – a margarint kivéve – gőz fölött addig melegítjük, míg el nem válik az edény falától. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a margarint, és simára keverjük. Ezt a mázat a meggyes hab tetejére öntjük, és elsimítjuk.

Miután a máz megdermedt, szeletelhetjük a süteményt.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/meggyes-habos-kocka/