Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Meggyes-habos linzer recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 35 dkg liszt
  • 18 dkg margarin (vagy zsír)
  • 15 dkg porcukor
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 2 db tojás
  • tejföl (szükség szerint)
  • 2 üveg magozott meggy

Elkészítése

Először a lisztet elkeverjük a sütőporral és a többi száraz anyaggal, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és a többi alapanyagot, és összegyúrjuk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd egy nagyobb, mély gáztepsibe fektetjük.

2 üveg magozott meggybefőttet szórunk a tésztára, majd 180 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a vége felé egy csipetnyi sót és 2-3 evőkanál porcukrot keverünk bele (természetesen csak nagyobb mennyiségű hab esetén).

A tészta tetejére simítjuk a habot, és 120 fokos sütőben, még mindig hőlégkeverésen, aranybarnára “szárítjuk”.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/meggyes-habos-linzer/