Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Meggyes habos szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál kakaópor

Krém

  • 1 üveg meggybefőtt (720 ml)
  • 2 csomag tejszínízű pudingpor
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 4 evőkanál cukor
  • pár csepp csokis meggyaroma
  • 2 dl habtejszín
Meggyes habos szelet

Elkészítése

A tészta hozzávalóiból márványos piskótát készítünk. Ehhez a tészta egyik felébe kakaóport keverünk, majd felváltva kanalazzuk a tepsibe, hogy márványos mintát kapjunk. A piskótát megsütjük, majd félretesszük hűlni.

A krémhez a meggybefőtt levét leszűrjük, és ha nincs meg a 6 dl, vízzel pótoljuk. A levet kikeverjük a pudingporral és a kristálycukorral, majd felfőzzük, belekeverjük az aromát, és hagyjuk kihűlni. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal simára turmixoljuk.

A kihűlt piskótára rákenjük a krém felét, majd megszórjuk a kimagozott meggyel. Ezt követően rákenjük a krém másik felét, és a tetejét bevonjuk a felvert tejszínhabbal. Tálalás előtt pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/meggyes-habos-szelet/