Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Meggyes huszárbajusz recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 15 dkg margarin
  • 2 dkg élesztő
  • 3 db tojássárgája
  • 1 csipet só
  • 1 csipet cukor

A töltelékhez

  • meggybefőtt
  • 5 dl meggylé
  • cukor
  • 1,5 csomag vaníliaízű pudingpor

A habhoz

  • 15 dkg cukor
  • 4 db tojásfehérje
  • 15 dkg kókuszreszelék

Elkészítése

Felfuttatjuk az élesztőt egy csepp cukorral elkevert langyos tejben. Tálba tesszük, és összegyúrjuk a többi alapanyaggal. Három részre osztjuk a tésztát, és 20 percig meleg helyen pihentetjük.

A töltelékhez sűrű pudingot főzünk a meggyléből, pudingporból és cukorból, majd hagyjuk kihűlni. A tésztákat kb. 15×20 cm széles és 2 cm vastag téglalapokra nyújtjuk, majd megkenjük a kihűlt pudinggal. A két szélét végigrakjuk meggyel, majd mindkét oldalát feltekerjük úgy, hogy középen üres sáv maradjon.

A habhoz a tojásfehérjét cukorral felverjük, majd belekeverjük a kókuszreszeléket, és ezt a tölteléket halmozzuk a sütemény közepébe. A három rudat egymás mellé helyezzük egy tepsiben, és 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/meggyes-huszarbajusz/