Elkészítése
5 tojásból, 5 evőkanál cukorból, 3 evőkanál lisztből, egy csipet sóból és késhegynyi szódabikarbónából piskótát sütünk egy 22×38 cm-es tepsiben. A maradék hozzávalókból ugyanekkora kakaós piskótát sütünk, majd a lapokat rácson hagyjuk kihűlni.
A krémhez a joghurtot összekeverjük a porcukorral, a pépesített meggyel és kb. 1 dl meggylével. A zselatint 1 dl vízzel elkészítjük, hagyjuk kicsit hűlni, majd langyosan a meggyes krémhez keverjük. Végül beleforgatjuk a keményre vert tejszínhabot.
A kakaós lapot visszatesszük a 22×38 cm-es tepsibe (kapcsos tepsi a legpraktikusabb), rákenjük a krém háromnegyedét, majd befedjük a sima piskótával. A tetejére kenjük a maradék krémet, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap kockákra vágjuk, habrózsával és meggyszemmel díszítjük.
Tipp
Ha nincs kapcsos tepsink, érdemes sütőpapírral kibélelni a tepsit, így könnyebb lesz a süteményt kiemelni. A tetejére szórhatunk kevés reszelt csokoládét is a díszítéshez.
