Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez a sütemény könnyű piskótalapokkal és gyümölcsös-tejszínes krémmel készül, amely egy éjszaka alatt szépen megdermed a hűtőben. A kakaós és a sima lap váltakozása mutatós, a meggyes-joghurtos töltelék pedig friss ízt ad neki. Egyszerűen elkészíthető, és vendégvárónak is ideális. Hűtve a legfinomabb.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Drága
tompapatricia
Beküldte: 2013.10.28.

A lapokhoz

A krémhez

Elkészítése

5 tojásból, 5 evőkanál cukorból, 3 evőkanál lisztből, egy csipet sóból és késhegynyi szódabikarbónából piskótát sütünk egy 22×38 cm-es tepsiben. A maradék hozzávalókból ugyanekkora kakaós piskótát sütünk, majd a lapokat rácson hagyjuk kihűlni.

A krémhez a joghurtot összekeverjük a porcukorral, a pépesített meggyel és kb. 1 dl meggylével. A zselatint 1 dl vízzel elkészítjük, hagyjuk kicsit hűlni, majd langyosan a meggyes krémhez keverjük. Végül beleforgatjuk a keményre vert tejszínhabot.

A kakaós lapot visszatesszük a 22×38 cm-es tepsibe (kapcsos tepsi a legpraktikusabb), rákenjük a krém háromnegyedét, majd befedjük a sima piskótával. A tetejére kenjük a maradék krémet, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap kockákra vágjuk, habrózsával és meggyszemmel díszítjük.

Tipp

Ha nincs kapcsos tepsink, érdemes sütőpapírral kibélelni a tepsit, így könnyebb lesz a süteményt kiemelni. A tetejére szórhatunk kevés reszelt csokoládét is a díszítéshez.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
tompapatricia
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is