Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Meggyes-joghurtos-tejszínhabos kocka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A lapokhoz

  • 10 db tojás
  • 10 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • szódabikarbóna
  • só

A krémhez

  • 4 kis doboz meggyes joghurt
  • 0,5 liter tejszínhab
  • 25 dkg porcukor
  • 1 üveg meggy (vagy friss magozott meggy)
  • 30 g zselatin (3 zacskó)

Elkészítése

5 tojásból, 5 evőkanál cukorból, 3 evőkanál lisztből, egy csipet sóból és késhegynyi szódabikarbónából piskótát sütünk egy 22×38 cm-es tepsiben. A maradék hozzávalókból ugyanekkora kakaós piskótát sütünk, majd a lapokat rácson hagyjuk kihűlni.

A krémhez a joghurtot összekeverjük a porcukorral, a pépesített meggyel és kb. 1 dl meggylével. A zselatint 1 dl vízzel elkészítjük, hagyjuk kicsit hűlni, majd langyosan a meggyes krémhez keverjük. Végül beleforgatjuk a keményre vert tejszínhabot.

A kakaós lapot visszatesszük a 22×38 cm-es tepsibe (kapcsos tepsi a legpraktikusabb), rákenjük a krém háromnegyedét, majd befedjük a sima piskótával. A tetejére kenjük a maradék krémet, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap kockákra vágjuk, habrózsával és meggyszemmel díszítjük.

Tipp

Ha nincs kapcsos tepsink, érdemes sütőpapírral kibélelni a tepsit, így könnyebb lesz a süteményt kiemelni. A tetejére szórhatunk kevés reszelt csokoládét is a díszítéshez.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/meggyes-joghurtos-tejszinhabos-kocka/