Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Meggyes, cseresznyés sütik

Piskóták

Meggyes kavart piskóta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tojásokat a cukorral és az olajjal habosra keverem. Fokozatosan, felváltva adom hozzá a lisztet és a tejet, hogy csomómentes legyen. A masszát két részre osztom. Az egyik felét zsírozott, lisztezett tepsibe öntöm, a másik feléhez kakaóport keverek, így barna tésztát kapok. Ezt a barna masszát a világos tészta tetejére öntöm, úgy, hogy tarka mintázatot […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2011.06.11.

Hozzávalók

Elkészítése

A tojásokat a cukorral és az olajjal habosra keverem. Fokozatosan, felváltva adom hozzá a lisztet és a tejet, hogy csomómentes legyen.

A masszát két részre osztom. Az egyik felét zsírozott, lisztezett tepsibe öntöm, a másik feléhez kakaóport keverek, így barna tésztát kapok. Ezt a barna masszát a világos tészta tetejére öntöm, úgy, hogy tarka mintázatot kapjak.

A tetejére meggyet vagy cseresznyét helyezek, attól függően, ki milyen ízesítésűt szeret. Ha valaki édesebben szereti, használhat befőttet is. Az ujjammal enyhén belenyomom a gyümölcsöket a tésztába.

Az előmelegített sütőben, takarékláng és közepes hőfok között sütöm. Az olaj és a befőtt miatt a sütemény puha és jól csúszik.

Ügyeljünk arra, hogy lecsepegtetett befőttet használjunk. Hogy a gyümölcs sütés közben ne engedjen túl sok levet, és ne áztassa el a tésztát, a befőttet előzőleg morzsában vagy lisztben forgassuk meg.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is