Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Meggyes kavart piskóta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 db tojás
  • 1 bögre cukor
  • 0,5 bögre olaj
  • 0,5 bögre tej
  • 2 bögre liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor (1-2 ek)
  • meggybefőtt (vagy cseresznyebefőtt )

Elkészítése

A tojásokat a cukorral és az olajjal habosra keverem. Fokozatosan, felváltva adom hozzá a lisztet és a tejet, hogy csomómentes legyen.

A masszát két részre osztom. Az egyik felét zsírozott, lisztezett tepsibe öntöm, a másik feléhez kakaóport keverek, így barna tésztát kapok. Ezt a barna masszát a világos tészta tetejére öntöm, úgy, hogy tarka mintázatot kapjak.

A tetejére meggyet vagy cseresznyét helyezek, attól függően, ki milyen ízesítésűt szeret. Ha valaki édesebben szereti, használhat befőttet is. Az ujjammal enyhén belenyomom a gyümölcsöket a tésztába.

Az előmelegített sütőben, takarékláng és közepes hőfok között sütöm. Az olaj és a befőtt miatt a sütemény puha és jól csúszik.

Ügyeljünk arra, hogy lecsepegtetett befőttet használjunk. Hogy a gyümölcs sütés közben ne engedjen túl sok levet, és ne áztassa el a tésztát, a befőttet előzőleg morzsában vagy lisztben forgassuk meg.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/meggyes-kavart-piskota/