Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A meggyes kekszes egy sütés nélküli, frissítő desszert, amelyben a gyümölcs savanykás íze és a csokoládés bevonat remekül kiegészíti egymást. Könnyen elkészíthető, és jól lehűtve szépen szeletelhető.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.10.28.

Hozzávalók

Csokimáz

Elkészítése

Meggyes réteg

A vizet felforraljuk a magozott meggyel, a kristálycukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal. Forrástól számítva még 5 percig főzzük, majd beleöntjük a búzadarát. Állandó keverés mellett addig főzzük, amíg besűrűsödik, és a masszán látszik a lábos alja.

Összeállítás

Egy 23×23 cm-es kapcsos forma alját fóliával kibéleljük, majd kirakjuk háztartási keksszel. A forró meggyes krémet ráöntjük, elsimítjuk, majd a tetejét is kirakjuk keksszel. A hézagokat kekszdarával szórjuk meg, hogy egyenletesebb legyen a felület.

Csokimáz

A tejszínt melegíteni kezdjük, majd beletördeljük az étcsokoládét. Kavargatva felforraljuk, rövid ideig főzzük, hogy kissé besűrűsödjön, majd azonnal a kekszes réteg tetejére öntjük és elsimítjuk.

A süteményt jól lehűtjük, ezután szépen szeletelhető.

Tipp

A desszertet egy éjszakára is hűtőbe tehetjük, így a keksz jól megpuhul és a szeletek még szebben vághatók. Ha szeretnénk különlegesebb ízt, a meggyes krémbe kevés reszelt citromhéjat is keverhetünk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is