Elkészítése
Meggyes réteg
A vizet felforraljuk a magozott meggyel, a kristálycukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal. Forrástól számítva még 5 percig főzzük, majd beleöntjük a búzadarát. Állandó keverés mellett addig főzzük, amíg besűrűsödik, és a masszán látszik a lábos alja.
Összeállítás
Egy 23×23 cm-es kapcsos forma alját fóliával kibéleljük, majd kirakjuk háztartási keksszel. A forró meggyes krémet ráöntjük, elsimítjuk, majd a tetejét is kirakjuk keksszel. A hézagokat kekszdarával szórjuk meg, hogy egyenletesebb legyen a felület.
Csokimáz
A tejszínt melegíteni kezdjük, majd beletördeljük az étcsokoládét. Kavargatva felforraljuk, rövid ideig főzzük, hogy kissé besűrűsödjön, majd azonnal a kekszes réteg tetejére öntjük és elsimítjuk.
A süteményt jól lehűtjük, ezután szépen szeletelhető.
Tipp
A desszertet egy éjszakára is hűtőbe tehetjük, így a keksz jól megpuhul és a szeletek még szebben vághatók. Ha szeretnénk különlegesebb ízt, a meggyes krémbe kevés reszelt citromhéjat is keverhetünk.

