Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Meggyes kekszes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 70 dkg magozott meggy
  • 18 dkg cukor
  • 18 dkg búzadara
  • 4 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 liter víz
  • vajas keksz (vagy háztartási )

Csokimáz

  • 2 dl habtejszín
  • 10 dkg étcsokoládé (1 tábla )

Elkészítése

Meggyes réteg

A vizet felforraljuk a magozott meggyel, a kristálycukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal. Forrástól számítva még 5 percig főzzük, majd beleöntjük a búzadarát. Állandó keverés mellett addig főzzük, amíg besűrűsödik, és a masszán látszik a lábos alja.

Összeállítás

Egy 23×23 cm-es kapcsos forma alját fóliával kibéleljük, majd kirakjuk háztartási keksszel. A forró meggyes krémet ráöntjük, elsimítjuk, majd a tetejét is kirakjuk keksszel. A hézagokat kekszdarával szórjuk meg, hogy egyenletesebb legyen a felület.

Csokimáz

A tejszínt melegíteni kezdjük, majd beletördeljük az étcsokoládét. Kavargatva felforraljuk, rövid ideig főzzük, hogy kissé besűrűsödjön, majd azonnal a kekszes réteg tetejére öntjük és elsimítjuk.

A süteményt jól lehűtjük, ezután szépen szeletelhető.

Tipp

A desszertet egy éjszakára is hűtőbe tehetjük, így a keksz jól megpuhul és a szeletek még szebben vághatók. Ha szeretnénk különlegesebb ízt, a meggyes krémbe kevés reszelt citromhéjat is keverhetünk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/meggyes-kekszes/