Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Meggyes kevert recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 30 dkg finomliszt
  • 15 dkg margarin
  • 3 tojás
  • 175 gramm tejföl
  • 20 dkg porcukor
  • 0,5 citrom reszelt héja
  • 6 g sütőpor
  • csipet só

Tetejére

  • 80 dkg magozott meggy

Szóráshoz:

  • porcukor

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a sóval kemény habbá verjük.

A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd egyesével beledolgozzuk a tojások sárgáját, a tejfölt, majd apránként a liszttel elkevert sütőport, citrom reszelt héját. Végül óvatosan belekeforgatjuk a tojáshabot is.

Egy 22*32 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és a masszát beleöntjük. A tetejét sűrűn meggyel beterítjük. Előmelegített sütőben, 180 fokon szép pirosra sütjük.

Tálaláskor porcukorral megszórva, kockákra szeletelve kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/meggyes-kevert-2/