Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Meggyes-krémes piskóta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 25 dkg cukor
  • 15 dkg margarin
  • 3 evőkanál méz
  • 2 db tojás
  • 30 dkg finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 2 dl tej
  • 25 dkg magozott meggy

Krémhez

  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 5 dl tej
  • 3 evőkanál cukor (vagy ízlés szerint)
  • 15 dkg margarin

A bevonáshoz

  • 15 dkg csokoládé
  • 2 evőkanál étolaj

Elkészítése

A cukrot, a puha margarint, a mézet és a tojásokat habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a tejet, végül beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát egy 25×39 cm-es tepsibe öntjük, amelyet előzőleg kibélelünk szilikonos sütőpapírral. A tetejébe belenyomkodjuk a kimagozott meggyszemeket. 180 °C-ra előmelegített sütőben készre sütjük.

A krémhez a pudingport a cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük, majd folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Ha kihűlt, a kihabosított margarinhoz adjuk, és egynemű krémmé keverjük. A kihűlt piskóta tetejére simítjuk.

A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk, simára keverjük, majd a krém tetejére csorgatjuk. A süteményt óvatosan megrázogatjuk, hogy a csokoládé egyenletesen eloszoljon rajta. Hűtés után szeletelhető.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/meggyes-kremes-piskota/