Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A meggyes kuglóf egy igazi klasszikus, amelyben a gyümölcs savanykás frissessége és a dió gazdag íze remekül kiegészíti a puha, vajas tésztát. Mutatós formájának köszönhetően bármilyen alkalomra tökéletes, legyen az hétvégi desszert vagy vendégváró sütemény.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
mary101
Beküldte: 2013.08.29.

Hozzávalók

Elkészítése

Tészta elkészítése

A puha vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és a tejet. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és a masszához szitáljuk. Alaposan összedolgozzuk, hogy sima, könnyű tésztát kapjunk.

Meggy és dió előkészítése

A magozott meggyet összeforgatjuk a darált dióval. Ez segít, hogy a gyümölcs ne süllyedjen le teljesen a tészta aljára, és a dió íze szépen átjárja a kuglófot. A diós-meggyes keveréket óvatosan beleforgatjuk a tésztába.

Sütés

A kuglófformát kivajazzuk és kilisztezzük, majd a masszát beleöntjük. Előmelegített sütőben, 190 °C-on készre sütjük. A formában hagyjuk kissé hűlni, majd kiborítjuk és teljesen kihűtjük.

Tálalás

A kuglófot porcukorral megszórva kínáljuk.

Tipp

A diós-meggyes töltetet feldobhatjuk egy kevés reszelt citromhéjjal vagy vaníliás cukorral. Ha különlegesebb ízt szeretnénk, a tésztába keverhetünk egy marék apróra vágott étcsokoládét is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Reggeli
mary101
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is