Elkészítése
Tészta elkészítése
A puha vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és a tejet. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és a masszához szitáljuk. Alaposan összedolgozzuk, hogy sima, könnyű tésztát kapjunk.
Meggy és dió előkészítése
A magozott meggyet összeforgatjuk a darált dióval. Ez segít, hogy a gyümölcs ne süllyedjen le teljesen a tészta aljára, és a dió íze szépen átjárja a kuglófot. A diós-meggyes keveréket óvatosan beleforgatjuk a tésztába.
Sütés
A kuglófformát kivajazzuk és kilisztezzük, majd a masszát beleöntjük. Előmelegített sütőben, 190 °C-on készre sütjük. A formában hagyjuk kissé hűlni, majd kiborítjuk és teljesen kihűtjük.
Tálalás
A kuglófot porcukorral megszórva kínáljuk.
Tipp
A diós-meggyes töltetet feldobhatjuk egy kevés reszelt citromhéjjal vagy vaníliás cukorral. Ha különlegesebb ízt szeretnénk, a tésztába keverhetünk egy marék apróra vágott étcsokoládét is.

