Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Meggyes kuglóf recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 12 dkg vaj
  • 17 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1,2 dl tej
  • magozott meggy
  • darált dió

Elkészítése

Tészta elkészítése

A puha vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és a tejet. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és a masszához szitáljuk. Alaposan összedolgozzuk, hogy sima, könnyű tésztát kapjunk.

Meggy és dió előkészítése

A magozott meggyet összeforgatjuk a darált dióval. Ez segít, hogy a gyümölcs ne süllyedjen le teljesen a tészta aljára, és a dió íze szépen átjárja a kuglófot. A diós-meggyes keveréket óvatosan beleforgatjuk a tésztába.

Sütés

A kuglófformát kivajazzuk és kilisztezzük, majd a masszát beleöntjük. Előmelegített sütőben, 190 °C-on készre sütjük. A formában hagyjuk kissé hűlni, majd kiborítjuk és teljesen kihűtjük.

Tálalás

A kuglófot porcukorral megszórva kínáljuk.

Tipp

A diós-meggyes töltetet feldobhatjuk egy kevés reszelt citromhéjjal vagy vaníliás cukorral. Ha különlegesebb ízt szeretnénk, a tésztába keverhetünk egy marék apróra vágott étcsokoládét is.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/meggyes-kuglof/