Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Meggyes, cseresznyés sütik

Meggyes-mákos kocka

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez a meggyes-mákos kocka mutatós, réteges sütemény, amelyben a mákos tészta, a grízes krém, a gyümölcsös zselé és a csokimáz szépen kiegészítik egymást. Elkészítése több lépésből áll, de megéri a munkát, mert hűtés után igazán finom, szeletelhető süteményt kapunk. Ünnepi alkalmakra és vendégvárónak is ideális.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2013.10.28.

Lapokhoz

Grízes krémhez

Zseléhez

Mázhoz

Elkészítése

Tészta elkészítése

A kefirt, az olajat, a cukrot és a tojásokat egy nagy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a mákot, a sütőport, a sót és a vaníliás cukrot, majd sima, képlékeny masszát keverünk. Egy 30×40 cm-es tepsit kivajazunk vagy sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a masszát, és 180–190 fokon 15–20 perc alatt készre sütjük. A kihűlt tésztát kettévágjuk.

Grízes krém elkészítése

A tejet a cukorral és a sóval felforraljuk, beleszórjuk a grízt, és sűrűre főzzük. Amikor kész, apránként hozzákeverjük a tejszínt, majd a darabolt vajat. Addig keverjük, amíg kenhető, sima krémet kapunk. Hűlni hagyjuk, időnként átkeverjük.

Zselé elkészítése

A meggyet levével együtt felforraljuk. A zselatint a csomagolás utasítása szerint elkészítjük, majd a forró meggyhez adjuk. Ízlés szerint kevés cukorral édesíthetjük. Jól lehűtjük.

Csokimáz elkészítése

A csokoládét a vajjal mikróban vagy gőz fölött összeolvasztjuk, majd simára keverjük.

Összeállítás

A tészta egyik felére rákenjük a lehűlt meggyzselét, majd befedjük a másik lappal. Erre eloszlatjuk a grízes krémet, végül a tetejére ráöntjük és elsimítjuk a csokimázat. Ízlés szerint díszíthetjük. A sütemény akkor a legjobb, ha egy éjszakát hűtőben pihen, így szépen szeletelhetővé válik.

Tipp

A zselét feldobhatjuk kevés fahéjjal vagy reszelt citromhéjjal, így frissebb ízt kap. Ha gazdagabb krémet szeretnénk, a grízes töltelékbe tehetünk egy kevés reszelt citromhéjat vagy rumaromát is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Amerikai Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is