Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A margarint a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük. Hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját, majd alaposan összedolgozzuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a krémbe. Apránként hozzákeverjük a darált mákot, a sütőporral elkevert lisztet és a tejet, ügyelve, hogy a tészta homogén legyen. A kész tésztát […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Balog Erika
Beküldte: 2013.03.14.

Hozzávalók

Elkészítése

A margarint a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük. Hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját, majd alaposan összedolgozzuk.

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a krémbe. Apránként hozzákeverjük a darált mákot, a sütőporral elkevert lisztet és a tejet, ügyelve, hogy a tészta homogén legyen.

A kész tésztát egy kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A lecsöpögtetett meggybefőttet megszórhatjuk egy kevés liszttel, hogy ne süllyedjen le, majd egyenletesen eloszlatjuk a tészta tetején.

Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a sütemény belseje átsült-e.

Tipp: Ha a meggyet előzetesen egy kevés liszttel megszórjuk, az a tészta tetején marad, és szép díszítést ad a süteménynek.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Balog Erika
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is