Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Meggyes-mákos szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 15 dkg darált mák
  • 10 dkg margarin
  • 12 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 db tojás
  • 1 db citrom
  • 15 dkg finomliszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 2 dl tej
  • 1 üveg meggybefőtt

Elkészítése

A margarint a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük. Hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját, majd alaposan összedolgozzuk.

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a krémbe. Apránként hozzákeverjük a darált mákot, a sütőporral elkevert lisztet és a tejet, ügyelve, hogy a tészta homogén legyen.

A kész tésztát egy kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A lecsöpögtetett meggybefőttet megszórhatjuk egy kevés liszttel, hogy ne süllyedjen le, majd egyenletesen eloszlatjuk a tészta tetején.

Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a sütemény belseje átsült-e.

Tipp: Ha a meggyet előzetesen egy kevés liszttel megszórjuk, az a tészta tetején marad, és szép díszítést ad a süteménynek.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/meggyes-makos-szelet/