A margarint a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük. Hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját, majd alaposan összedolgozzuk.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a krémbe. Apránként hozzákeverjük a darált mákot, a sütőporral elkevert lisztet és a tejet, ügyelve, hogy a tészta homogén legyen.
A kész tésztát egy kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A lecsöpögtetett meggybefőttet megszórhatjuk egy kevés liszttel, hogy ne süllyedjen le, majd egyenletesen eloszlatjuk a tészta tetején.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a sütemény belseje átsült-e.
Tipp: Ha a meggyet előzetesen egy kevés liszttel megszórjuk, az a tészta tetején marad, és szép díszítést ad a süteménynek.