Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Meggyes mákos recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához )

  • 1 nagy pohár kefir (450 g)
  • 1 pohár cukor (kefires pohár )
  • 0,5 pohár olaj
  • 1 pohár mák
  • 1 pohár finomliszt
  • 1 csipet só
  • 2 csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4 db tojás

Vanília krém

  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 0,5 liter tej
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg cukor

Öntet

  • 2 üveg meggybefőtt (jó a fagyasztott és a friss is)
  • 2 evőkanál kukorica keményítő

Máz

  • 2 db tojás
  • porcukor (amennyit felvesz )

Elkészítése

Tészta:

Egy nagy tálba tesszük a kefirt, az olajat, a cukrot és a 4 tojást, majd jól összedolgozzuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és egynemű, közepesen sűrű tésztát keverünk. A tészta állaga legyen a nokedli és a palacsintatészta között. Egy 30×40 cm-es tepsit kivajazunk vagy sütőpapírral kibélelünk, majd beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben 180-190 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

Vaníliakrém:

A vaníliás pudingot a tejjel sűrűre főzzük, majd félretesszük hűlni. A margarint a cukorral habosra keverjük, és hozzáadjuk a kihűlt pudingot. Az egészet simára dolgozzuk.

Öntet:

A meggyet a levével együtt felforraljuk. A hideg vízzel elkevert kukoricakeményítőt hozzáöntjük, és folyamatos keverés mellett sűrű masszává főzzük. Ügyeljünk arra, hogy a meggyszemek ne törjenek össze. Ha szükséges, ízlés szerint cukrot adhatunk hozzá. Az öntetet hagyjuk teljesen kihűlni.

Máz:

A tojásfehérjéket habbá verjük, és annyi porcukrot adunk hozzá, hogy kenhető, de szilárdulásra képes mázat kapjunk.

Összeállítás:

A kihűlt tésztát félbevágjuk. Az alsó rétegre rákenjük a vaníliakrémet, és 20 percre hűtőbe tesszük. Ezután rásimítjuk a kihűlt meggyöntetet, majd ráhelyezzük a piskóta másik felét. A tetejére egyenletesen eloszlatjuk a tojáshabot. A süteményt legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/meggyes-makos/