Tészta:
Egy nagy tálba tesszük a kefirt, az olajat, a cukrot és a 4 tojást, majd jól összedolgozzuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és egynemű, közepesen sűrű tésztát keverünk. A tészta állaga legyen a nokedli és a palacsintatészta között. Egy 30×40 cm-es tepsit kivajazunk vagy sütőpapírral kibélelünk, majd beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben 180-190 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Vaníliakrém:
A vaníliás pudingot a tejjel sűrűre főzzük, majd félretesszük hűlni. A margarint a cukorral habosra keverjük, és hozzáadjuk a kihűlt pudingot. Az egészet simára dolgozzuk.
Öntet:
A meggyet a levével együtt felforraljuk. A hideg vízzel elkevert kukoricakeményítőt hozzáöntjük, és folyamatos keverés mellett sűrű masszává főzzük. Ügyeljünk arra, hogy a meggyszemek ne törjenek össze. Ha szükséges, ízlés szerint cukrot adhatunk hozzá. Az öntetet hagyjuk teljesen kihűlni.
Máz:
A tojásfehérjéket habbá verjük, és annyi porcukrot adunk hozzá, hogy kenhető, de szilárdulásra képes mázat kapjunk.
Összeállítás:
A kihűlt tésztát félbevágjuk. Az alsó rétegre rákenjük a vaníliakrémet, és 20 percre hűtőbe tesszük. Ezután rásimítjuk a kihűlt meggyöntetet, majd ráhelyezzük a piskóta másik felét. A tetejére egyenletesen eloszlatjuk a tojáshabot. A süteményt legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.