Elkészítése
Az 5 tojást szétválasztjuk. A tojássárgáját habosra keverjük a margarinnal és a cukor felével, majd fokozatosan hozzáadjuk a maradék cukrot, és alaposan elkeverjük.
A sütőporral elkevert lisztet adagolva hozzáadjuk a masszához, majd belekeverjük a vaníliás cukrot, a tejet és az étolajat.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a masszába, hogy könnyű legyen a tészta. A massza kétharmadát sárgán hagyjuk, a maradék egyharmad részhez kakaóport keverünk.
Az őzgerincformákat vajjal kikenjük, és megszórjuk zsemlemorzsával. A sárga masszát egyenletesen elosztjuk a három formában, majd a tetejére rákanalazzuk a kakaós tésztát. Egy villával vagy kanállal könnyedén „márványosítjuk” a tésztát, hogy a két szín keveredjen.
A tetejére rászórjuk a meggyet, egyenletesen elosztva a formákban. A sütiket előmelegített sütőbe helyezzük, és 180 °C-on sütjük tűpróbáig (kb. 35-40 perc).
Hagyjuk kihűlni, majd szeletelve tálaljuk.
