Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Meggyes-márványos süti recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg cukor
  • 50 dkg finomliszt
  • 5 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál étolaj
  • 20 dkg margarin
  • 2.5 dl tej
  • 2-3 evőkanál kakaópor (ízlés szerint )
  • kb 30 dkg meggy

Elkészítése

Az 5 tojást szétválasztjuk. A tojássárgáját habosra keverjük a margarinnal és a cukor felével, majd fokozatosan hozzáadjuk a maradék cukrot, és alaposan elkeverjük.

A sütőporral elkevert lisztet adagolva hozzáadjuk a masszához, majd belekeverjük a vaníliás cukrot, a tejet és az étolajat.

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a masszába, hogy könnyű legyen a tészta. A massza kétharmadát sárgán hagyjuk, a maradék egyharmad részhez kakaóport keverünk.

Az őzgerincformákat vajjal kikenjük, és megszórjuk zsemlemorzsával. A sárga masszát egyenletesen elosztjuk a három formában, majd a tetejére rákanalazzuk a kakaós tésztát. Egy villával vagy kanállal könnyedén „márványosítjuk” a tésztát, hogy a két szín keveredjen.

A tetejére rászórjuk a meggyet, egyenletesen elosztva a formákban. A sütiket előmelegített sütőbe helyezzük, és 180 °C-on sütjük tűpróbáig (kb. 35-40 perc).

Hagyjuk kihűlni, majd szeletelve tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/meggyes-marvanyos-suti/