Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Meggyes-mascarponés mézes kocka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Lapok

  • 40 dkg finomliszt
  • 2 evőkanál olvasztott méz
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 5 dkg margarin
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna

Krém

  • 6 dl turmixolt meggy
  • 80 g vaníliaízű pudingpor
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 20 g vaníliás cukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 3 dl habtejszín

Tetejére

  • 10 dkg étcsoki
  • 3 evőkanál olaj

Elkészítése

A tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük, hozzáadjuk a mézet, tojást, a margarint és összedolgozzuk. Fóliába csomagolva 20 percre hűtőbe tesszük.

A hűtőből kivéve négy egyenlő részre osztjuk, nyújtófa segítségével lisztezett felületen 30*35 cm-es nagyságúra nyújtjuk, lisztezett sütőlemezre fektetjük, villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben készre sütjük, 180 fokon kb 10 perc alatt. Minden lappal így járunk el.

A krémhez a pudingporokat a kétféle cukorral összekeverjük, felöntjük a turmixolt meggyel és sűrű krémmé főzzük, majd hidegre hűtjük.

A tejszínt kemény habbá verjük. A felfőzött és kihűlt pudinggal kihabosítjuk a mascarponét, végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tejszínhabot.

A lapokat megtöltjük, a tetejét a gőz felett, olajjal felolvasztott csokoládéval bevonjuk. Ízlés szerint díszíthetjük, de nem fontos.

Tálaláskor kockákra szeletelve kínáljuk!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/meggyes-mascarpones-mezes-kocka/