Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Meggyes-mascarponés torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Krémhez

  • 400 g mascarpone
  • 2,5 dl tejföl
  • 7 evőkanál cukor
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 1 üveg meggybefőtt
  • 1 marék aszalt vörösáfonya (elhagyható)

Piskótához

  • 6 tojás
  • 2 evőkanál víz
  • 1 evőkanál olaj
  • 8 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál cukrozott kakaópor

Mázhoz

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 4 evőkanál olaj
  • 4 evőkanál cukrozott kakaópor

Elkészítése

A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a vízzel, cukorral és étolajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a kakaóport is. Felverjük a tojásfehérjéket és apránként adagolva óvatosan ezt is a tojásos masszához keverjük.

Sütőpapírral bélelt 24 cm-es tortaformában, előmelegített sütőben 175 fokon 15-20 perc alatt megsütjük.

A kész piskótát hűtjük, majd ketté vágjuk.

A krémhez a mascarponét, a tejfölt, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük (ízlés szerint édesítjük).

A meggyet csepegtessük le és tegyünk félre a díszítéshez 10-15 szemet. A maradék meggyet felaprítjuk és belekeverjük a krémbe.

Ezután jöhet a torta töltése: megkenjük az elkészített krém háromnegyed részével az alsó lapot, megszórjuk az áfonyával (elhagyható) ás rátesszük a piskóta másik felét. A tetejére és oldalára simítjuk a maradék krémet, majd rácsorgatjuk a csokimázat. Meggyszemekkel díszítjük.

A mázhoz az étcsokoládét gőz fölött felolvasztjuk és hozzákeverjük az olajat és a kakaóport.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/meggyes-mascarpones-torta/