A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a vízzel, cukorral és étolajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a kakaóport is. Felverjük a tojásfehérjéket és apránként adagolva óvatosan ezt is a tojásos masszához keverjük.
Sütőpapírral bélelt 24 cm-es tortaformában, előmelegített sütőben 175 fokon 15-20 perc alatt megsütjük.
A kész piskótát hűtjük, majd ketté vágjuk.
A krémhez a mascarponét, a tejfölt, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük (ízlés szerint édesítjük).
A meggyet csepegtessük le és tegyünk félre a díszítéshez 10-15 szemet. A maradék meggyet felaprítjuk és belekeverjük a krémbe.
Ezután jöhet a torta töltése: megkenjük az elkészített krém háromnegyed részével az alsó lapot, megszórjuk az áfonyával (elhagyható) ás rátesszük a piskóta másik felét. A tetejére és oldalára simítjuk a maradék krémet, majd rácsorgatjuk a csokimázat. Meggyszemekkel díszítjük.
A mázhoz az étcsokoládét gőz fölött felolvasztjuk és hozzákeverjük az olajat és a kakaóport.