Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A meggyes muffin egy egyszerűen elkészíthető, mégis különleges sütemény. A puha tésztát a rumba áztatott mazsola és a meggy gazdagítja, így igazán szaftos és illatos lesz. Tízóraira, uzsonnára vagy vendégvárónak is remek választás.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
kjucus
Beküldte: 2013.08.21.

Hozzávalók

Elkészítése

Előkészítés

A meggybefőttet előző nap leszűrjük, és a mazsolával együtt sütőrumba áztatjuk. Másnap a lisztet és a sütőport egy tálban összekeverjük.

Tészta elkészítése

Egy nagyobb tálban az olvasztott vajat és a cukrot kézi mixerrel krémesre keverjük. Ezután egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyik után alaposan elkeverve. Hozzáadjuk a vaníliarúdból kikapart belsőt is. Fokozatosan a masszához adjuk a sütőporos lisztet, majd beleforgatjuk a jól lecsepegtetett meggyet és mazsolát.

Formázás és sütés

A muffin sütőt papírral kibéleljük, és a tésztát vizes kanállal kb. 3/4-ig beletöltjük a mélyedésekbe. Mindegyik halom közepébe egy szem meggyet nyomunk. Előmelegített sütőben, 175 °C-on (alsó-felső sütés) 12–15 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Tipp

A muffint a tetején megszórhatjuk mandulaforgáccsal vagy egy kevés barna cukorral, így ropogósabb lesz. A rum helyett használhatunk narancslét is, ha alkoholmentes változatot szeretnénk. Frissen a legfinomabb, de jól záródó dobozban 2–3 napig eltartható.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Amerikai Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
kjucus
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is