Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Meggyes muffin recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg finomliszt
  • 3 db tojás
  • 12 dkg teavaj
  • 18 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 0,5 db vaníliarúd
  • rum
  • 0,5 üveg meggybefőtt
  • 1 marék mazsola

Elkészítése

Előkészítés

A meggybefőttet előző nap leszűrjük, és a mazsolával együtt sütőrumba áztatjuk. Másnap a lisztet és a sütőport egy tálban összekeverjük.

Tészta elkészítése

Egy nagyobb tálban az olvasztott vajat és a cukrot kézi mixerrel krémesre keverjük. Ezután egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyik után alaposan elkeverve. Hozzáadjuk a vaníliarúdból kikapart belsőt is. Fokozatosan a masszához adjuk a sütőporos lisztet, majd beleforgatjuk a jól lecsepegtetett meggyet és mazsolát.

Formázás és sütés

A muffin sütőt papírral kibéleljük, és a tésztát vizes kanállal kb. 3/4-ig beletöltjük a mélyedésekbe. Mindegyik halom közepébe egy szem meggyet nyomunk. Előmelegített sütőben, 175 °C-on (alsó-felső sütés) 12–15 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Tipp

A muffint a tetején megszórhatjuk mandulaforgáccsal vagy egy kevés barna cukorral, így ropogósabb lesz. A rum helyett használhatunk narancslét is, ha alkoholmentes változatot szeretnénk. Frissen a legfinomabb, de jól záródó dobozban 2–3 napig eltartható.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/meggyes-muffin-2/