Elkészítése
Hozzávalók:
Tészta:
- 15 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 15 dkg vaj/margarin
- 10 dkg magozott meggy
- 2 ek baracklekvár
- 1 kk sütőpor
- 2 tojás
Krém:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 3 ek cukor
- a magozott meggy leve
- 5 dkg margarin
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd papírral bélelt muffin formába töltjük kb. háromnegyedig.
180 fokos sütőbe téve megsütjük.
Miközben sül, elkészítjük a krémet. A meggy levét és a tejet összekeverjük, egy keveset félreteszünk, a többit feltesszük melegedni a tűzhelyre. A félretett folyadékkal és a cukorral a pudingport csomómentesre keverjük, majd kevergetve hozzáadjuk a már forró meggyes-tejhez, és addig főzzük, míg be nem sűrűsödik.
Félretesszük hűlni, mikor már kihűlt, belekeverjük a margarin. A krémet habzsákba töltjük, és a kihűlt muffinokat díszítjük vele.

