Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Először a tölteléket készítjük el. A befőttet leszűrjük és a meggyet a levének felével egy kisebb edénybe tesszük. Hozzáadjuk a sót és a fahéjat, majd elkezdjük melegíteni. Közben a maradék meggylében elkeverjük csomómentesre a keményítőt, majd a meggyhez adjuk és besürítjük vele a tölteléket. Ha szükséges kevés cukrot keverhetünk bele. A tésztát kicsavarjuk és egyenként […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2023.11.20.

Hozzávalók

Elkészítése

Először a tölteléket készítjük el. A befőttet leszűrjük és a meggyet a levének felével egy kisebb edénybe tesszük. Hozzáadjuk a sót és a fahéjat, majd elkezdjük melegíteni.

Közben a maradék meggylében elkeverjük csomómentesre a keményítőt, majd a meggyhez adjuk és besürítjük vele a tölteléket. Ha szükséges kevés cukrot keverhetünk bele.

A tésztát kicsavarjuk és egyenként 8 egyforma nagyságú darabra vágjuk. A darabokra egyenlően elosztjuk a tölteléket.

A másik tésztát is kitekerjük és azt is 8 részre osztjuk. Mindegyik részen ejtünk 3-3 ferde vágást. A meggyes töltelék mellett körbekenjük a tésztát egy kevés vízzel, majd ráteszünk egy bevágott tésztát és villával összenyomkodjuk a széleit.

A kész péksütiket sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, majd felvert tojással lekenjük és kevés cukorral megszórjuk. 210 fokos sütőben szép pirosra sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is