Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Meggyes párna recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 csomag előre nyújtott leveles tészta (2*275 g, 24*40 cm-re nyújtva)
  • 1 tojás
  • 1 üveg meggybefőtt
  • 2 púpos evőkanál étkezési keményítő
  • fahéj ízlés szerint
  • csipet só

Elkészítése

Először a tölteléket készítjük el. A befőttet leszűrjük és a meggyet a levének felével egy kisebb edénybe tesszük. Hozzáadjuk a sót és a fahéjat, majd elkezdjük melegíteni.

Közben a maradék meggylében elkeverjük csomómentesre a keményítőt, majd a meggyhez adjuk és besürítjük vele a tölteléket. Ha szükséges kevés cukrot keverhetünk bele.

A tésztát kicsavarjuk és egyenként 8 egyforma nagyságú darabra vágjuk. A darabokra egyenlően elosztjuk a tölteléket.

A másik tésztát is kitekerjük és azt is 8 részre osztjuk. Mindegyik részen ejtünk 3-3 ferde vágást. A meggyes töltelék mellett körbekenjük a tésztát egy kevés vízzel, majd ráteszünk egy bevágott tésztát és villával összenyomkodjuk a széleit.

A kész péksütiket sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, majd felvert tojással lekenjük és kevés cukorral megszórjuk. 210 fokos sütőben szép pirosra sütjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/meggyes-parna/