Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

meggyes piskóta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 tojás
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • 5 evőkanál finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 30 dkg friss meggy
  • porcukor a szóráshoz

Elkészítése

A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját és habverővel alacsony fokozaton hozzádolgozzuk a habhoz.

Ehhez a masszához hozzáadjuk a sütőport és hozzákanalazzuk a lisztet. Habverő segítségével ezeket óvatosan összedolgozzuk.

A kész masszát szilikonos, 24 cm-es tortaformába öntjük. A meggyet lemossuk, kimagozzuk és lecsöpögtetjük. A meggyszemeket a torta formában lévő masszára szórjuk, majd előmelegített sütőben, alacsony lángon aranybarnára sütjük (160 fokon kb 30-40 perc alatt). Tűpróbát végezzünk!

A piskótát kihűtjük, majd porcukorral megszórjuk. A tetejét száras meggyel díszíthetjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/meggyes-piskota-12/