Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Meggyes piskóta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 tojás szétválasztva
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só
  • 30 dkg magozott meggy

Elkészítése

A tojások sárgáját keverjük habosra (fehéredésig) a cukorral és a vaníliás cukorral. A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá.

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Egy 25*35 cm-es tepsit vajazzunk és lisztezzünk ki vagy béleljük ki sütőpapírral.

A lisztet szitáljuk egy tálba és keverjük hozzá a sütőport. A tojássárgákat óvatosan keverjük a fehérjéhez és szórjuk rá a lisztes keveréket. Óvatosan forgassuk össze, majd öntsük bele a tepsibe és szórjuk rá a kimagozott meggyet.

Tűpróbáig süssük (kb 30 perc).

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/meggyes-piskota-13/