Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Meggyes piskóta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 db tojás
  • 8 evőkanál liszt
  • 8 evőkanál cukor
  • 2 kiskanál sütőpor
  • 1 kg magozott meggy
  • 0,5 liter habtejszín
  • 1 csomag aranka krémpor

Elkészítése

A 4 db tojást habosra keverem a cukorral ezután kis adagokban beleszitálom a sütőporral elkevert lisztet, lazán összedolgozom, és sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm.

A meggyet kimagozom megmosom lecsepegtetem (pár szemet félre teszek a díszítéshez) majd a tésztás tálba öntöm, adok hozzá 1 evőkanál lisztet 1 evőkanál cukrot jól összekeverem és a piskótára szórom. 15-20 perc alatt 190 fokon megsütöm.

Közben a habtejszínt kikeverem a krémporral, a kihűlt piskótát kettévágom, megtöltöm a krémmel és a félretett meggyszemekkel díszítem.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/meggyes-piskota-4/