Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg magozott meggy 6 tojás 6 ek finomliszt 6 ek porcukor 1 csipet só vaj és liszt a tepsi kikenéshez Elkészítése: A sütőt előmelegítem 180 fokra. Egy 34 x 22 cm-es tepsit kivajazok, és megszórom liszttel. A tojásokat szétválasztom, a fehérjéből a sóval kemény habot verek. A sárgáját habosra keverem a cukorral, és […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
12 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
LigetiK
Beküldte: 2015.07.03.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg magozott meggy
  • 6 tojás
  • 6 ek finomliszt
  • 6 ek porcukor
  • 1 csipet só
  • vaj és liszt a tepsi kikenéshez


Elkészítése:

A sütőt előmelegítem 180 fokra. Egy 34 x 22 cm-es tepsit kivajazok, és megszórom liszttel. A tojásokat szétválasztom, a fehérjéből a sóval kemény habot verek.
A sárgáját habosra keverem a cukorral, és óvatosan beledolgozom a fehérjéből vert habot.

A lisztet kanalanként hozzáadom a masszához, amit kíméletesen elkeverek, majd a tepsibe öntöm.

A kimagozott meggyet, ha levet eresztett lecsurgatom, és a piskóta tésztába ejtem, ügyelve az egyenletes elosztásra.

Előmelegített sütőbe tolom, és 170 fokon kb. 30-35 perc alatt készre sütöm.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
LigetiK
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is