Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Meggyes, piskótás linzer szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Linzer alaphoz

  • 30 dkg finomliszt
  • 10 dkg margarin
  • 5 dkg zsír
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 1 tojássárgája
  • 1 evőkanál tejföl

Töltelékhez

  • 50 dkg meggy (magozva)
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 evőkanál darált keksz

Tetejére

  • 2 tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál finomliszt

Elkészítése

A linzer alapot összegyúrjuk gyors mozdulatokkal.

Egy 20*30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A tésztát tepsi nagyságúra nyújtjuk és a tepsibe helyezzük, majd megszórjuk a keksszel.

A lecsepegtetett meggyet megszórjuk fahéjjal és a tésztára szórjuk.

180 fokos sütőben 15 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből.

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a lisztet is és a meggyen szépen eloszlatjuk. További 12-15 percig sütjük még.

Ha kihűlt, szeleteljük és porcukorral megszórjuk.

Jó étvágyat hozzá!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/meggyes-piskotas-linzer-szelet/