Elkészítése
Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- só
- citromhéj
- 2 tojás
- 10 dkg porcukor vagy kristálycukor
- fél rúd vanília kikapart magja
- 150 g natúr joghurt
- 10 dkg margarin
- 2 marék meggy
Elkészítése:
A lisztet tálba szitáljuk, majd hozzászitáljuk a sütőport, és hozzáadjuk a sót.
A tojásokat a cukorral majdnem fehér színűre felverjük, majd hozzákeverjük a citromhéjat, a vaníliát, majd a megolvasztott margarint, és a joghurtot. Végül a lisztet kis adagokban hozzákeverjük a masszához.
Vajazott, kilisztezett piteformába tesszük, majd a meggyet belenyomkodjuk a tésztába. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. (190°-on kb. 25-30 perc)

