Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kivéve a meggyet és a tojást. A kimagozott meggyet megszórjuk 8-9 evőkanál cukorral, majd félretesszük, hogy levet eresszen. A tésztát két egyenlő részre osztjuk, és az egyiket kinyújtjuk úgy, hogy illeszkedjen egy kb. 35-40 cm-es tepsibe. A tepsit előzőleg megszórjuk prézlivel, hogy a tészta ne ázzon el. A cukrozott meggyet kicsavarjuk […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.07.01.

Hozzávalók

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kivéve a meggyet és a tojást. A kimagozott meggyet megszórjuk 8-9 evőkanál cukorral, majd félretesszük, hogy levet eresszen.

A tésztát két egyenlő részre osztjuk, és az egyiket kinyújtjuk úgy, hogy illeszkedjen egy kb. 35-40 cm-es tepsibe. A tepsit előzőleg megszórjuk prézlivel, hogy a tészta ne ázzon el.

A cukrozott meggyet kicsavarjuk a levéből, és egyenletesen eloszlatjuk a tésztán. Ezután kinyújtjuk a másik tésztalapot, és a meggyes rétegre helyezzük. A tészta tetejét villával megszurkáljuk, hogy sütés közben a gőz távozni tudjon, majd megkenjük felvert tojással.

Az előmelegített sütőbe tesszük a tepsit, és 180-220 fokon kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Miután megsült, hagyjuk kicsit hűlni, majd szeleteljük. Ez a sütemény másnap is nagyon finom, nem szárad ki.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Vegetáriánus receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is