Elkészítése
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kivéve a meggyet és a tojást. A kimagozott meggyet megszórjuk 8-9 evőkanál cukorral, majd félretesszük, hogy levet eresszen.
A tésztát két egyenlő részre osztjuk, és az egyiket kinyújtjuk úgy, hogy illeszkedjen egy kb. 35-40 cm-es tepsibe. A tepsit előzőleg megszórjuk prézlivel, hogy a tészta ne ázzon el.
A cukrozott meggyet kicsavarjuk a levéből, és egyenletesen eloszlatjuk a tésztán. Ezután kinyújtjuk a másik tésztalapot, és a meggyes rétegre helyezzük. A tészta tetejét villával megszurkáljuk, hogy sütés közben a gőz távozni tudjon, majd megkenjük felvert tojással.
Az előmelegített sütőbe tesszük a tepsit, és 180-220 fokon kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Miután megsült, hagyjuk kicsit hűlni, majd szeleteljük. Ez a sütemény másnap is nagyon finom, nem szárad ki.

