Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tojássárgájákat kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk az olajat, a tejet, a lisztet és a szódabikarbónát. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a masszába. Az egészet alaposan összekeverjük, majd egy tepsibe öntjük. A kiolvasztott és alaposan lecsöpögtetett meggyet egy kevés liszttel összeforgatjuk, hogy ne süllyedjenek le a tésztában. A meggyszemeket szabálytalanul elosztjuk a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
KusLinda
Beküldte: 2013.05.16.

Hozzávalók

Elkészítése

A tojássárgájákat kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk az olajat, a tejet, a lisztet és a szódabikarbónát. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a masszába. Az egészet alaposan összekeverjük, majd egy tepsibe öntjük.

A kiolvasztott és alaposan lecsöpögtetett meggyet egy kevés liszttel összeforgatjuk, hogy ne süllyedjenek le a tésztában. A meggyszemeket szabálytalanul elosztjuk a tésztán.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, és a pitét addig sütjük, amíg a teteje szép aranysárga nem lesz (kb. 30-40 perc, sütőtől függően). Miután kihűlt, porcukorral megszórva tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Szlovák Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
KusLinda
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is