Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Meggyes pite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 db tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 2 dl olaj
  • 4 dl tej
  • 400 g finomliszt
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • magozott meggy

Elkészítése

A tojássárgájákat kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk az olajat, a tejet, a lisztet és a szódabikarbónát. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a masszába. Az egészet alaposan összekeverjük, majd egy tepsibe öntjük.

A kiolvasztott és alaposan lecsöpögtetett meggyet egy kevés liszttel összeforgatjuk, hogy ne süllyedjenek le a tésztában. A meggyszemeket szabálytalanul elosztjuk a tésztán.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, és a pitét addig sütjük, amíg a teteje szép aranysárga nem lesz (kb. 30-40 perc, sütőtől függően). Miután kihűlt, porcukorral megszórva tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/meggyes-pite-5/