Elkészítése
A meggyet kimagozzuk, összekeverjük a cukorral és állni hagyjuk. A vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a sót, cukrot, sütőport, reszelt citromhéjat, a tojások sárgáját és annyi tejfölt, hogy könnyen nyújtható, de nem túl puha tésztát kapjunk.
A tésztát két egyenlő részre osztjuk, majd mindkettőt a tepsink méretére nyújtjuk (24×30 cm-es tepsit használtunk). Az egyik lapot a tepsibe simítjuk, megszórjuk búzadarával, majd ráterítjük a kinyomkodott, lecsepegtetett meggyet. Ismét búzadarát szórunk rá, betakarjuk a második lappal, a széleit enyhén lenyomkodjuk.
A tetejét megkenjük felvert tojással, villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben, 150–160 fokon kb. 35–40 perc alatt megsütjük. Készíthetjük magozott meggybefőttből is.


