Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A meggyet kimagozzuk, összekeverjük a cukorral és állni hagyjuk. A vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a sót, cukrot, sütőport, reszelt citromhéjat, a tojások sárgáját és annyi tejfölt, hogy könnyen nyújtható, de nem túl puha tésztát kapjunk. A tésztát két egyenlő részre osztjuk, majd mindkettőt a tepsink méretére nyújtjuk (24×30 cm-es tepsit használtunk). Az egyik […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kautz Jozsef
Beküldte: 2013.07.20.

A tésztához

A töltelék

A kenéshez

Elkészítése

A meggyet kimagozzuk, összekeverjük a cukorral és állni hagyjuk. A vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a sót, cukrot, sütőport, reszelt citromhéjat, a tojások sárgáját és annyi tejfölt, hogy könnyen nyújtható, de nem túl puha tésztát kapjunk.

A tésztát két egyenlő részre osztjuk, majd mindkettőt a tepsink méretére nyújtjuk (24×30 cm-es tepsit használtunk). Az egyik lapot a tepsibe simítjuk, megszórjuk búzadarával, majd ráterítjük a kinyomkodott, lecsepegtetett meggyet. Ismét búzadarát szórunk rá, betakarjuk a második lappal, a széleit enyhén lenyomkodjuk.

A tetejét megkenjük felvert tojással, villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben, 150–160 fokon kb. 35–40 perc alatt megsütjük. Készíthetjük magozott meggybefőttből is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Kautz Jozsef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is