Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Meggyes pite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 40 dkg finomliszt
  • 2 db tojássárgája
  • 25 dkg margarin
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 15 dkg porcukor
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 csipet só
  • 1 db citrom reszelt héja

A töltelék

  • 1,5 kg magozott meggy
  • őrölt fahéj
  • cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 evőkanál búzadara

A kenéshez

  • 1 db tojás

Elkészítése

A meggyet kimagozzuk, összekeverjük a cukorral és állni hagyjuk. A vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a sót, cukrot, sütőport, reszelt citromhéjat, a tojások sárgáját és annyi tejfölt, hogy könnyen nyújtható, de nem túl puha tésztát kapjunk.

A tésztát két egyenlő részre osztjuk, majd mindkettőt a tepsink méretére nyújtjuk (24×30 cm-es tepsit használtunk). Az egyik lapot a tepsibe simítjuk, megszórjuk búzadarával, majd ráterítjük a kinyomkodott, lecsepegtetett meggyet. Ismét búzadarát szórunk rá, betakarjuk a második lappal, a széleit enyhén lenyomkodjuk.

A tetejét megkenjük felvert tojással, villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben, 150–160 fokon kb. 35–40 perc alatt megsütjük. Készíthetjük magozott meggybefőttből is.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/meggyes-pite-7/