Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Meggyes, cseresznyés sütik

Meggyes pite pudingos töltelékkel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Először elkészítjük a tölteléket, hogy mire szükség lesz rá, addigra kihűljön. A meggylével, a pudingporral és a cukorral a szokásos módon krémet főzünk. Amikor a puding kész, ízlés szerint ízesítjük fahéjjal, majd hozzáadjuk a magozott meggyet, és elkeverjük. Hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a tésztát. A lisztet összekeverjük a sütőporral, sóval, cukorral és vaníliás cukorral, majd […]

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2012.09.25.

A töltelékhez

A tészta hozzávalói

A tészta kenéséhez

A tálaláshoz

Elkészítése

Először elkészítjük a tölteléket, hogy mire szükség lesz rá, addigra kihűljön. A meggylével, a pudingporral és a cukorral a szokásos módon krémet főzünk. Amikor a puding kész, ízlés szerint ízesítjük fahéjjal, majd hozzáadjuk a magozott meggyet, és elkeverjük. Hagyjuk kihűlni.

Közben elkészítjük a tésztát. A lisztet összekeverjük a sütőporral, sóval, cukorral és vaníliás cukorral, majd elmorzsoljuk benne a margarint. Hozzáadjuk a tojásokat és a tejfölt, majd alaposan összedolgozzuk. A tésztát két részre osztjuk, a nagyobb, 3/4 részét kinyújtjuk.

A tepsit (24 cm) sütőpapírral kibéleljük, majd a kinyújtott tésztát belehelyezzük úgy, hogy pereme is legyen, hogy a töltelék ne folyjon ki. A kihűlt meggyes krémet egyenletesen elsimítjuk a tésztán.

A megmaradt tésztát is kinyújtjuk, és csíkokat vágunk belőle, amelyeket rács formában a töltelékre helyezünk. A tészta tetejét megkenjük egy felvert tojással.

Előmelegített sütőben 180 fokon 50 percig sütjük. Miután kihűlt, tetszőlegesen felszeleteljük, és vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk.

Megjegyzés:

Ha szeretnénk, tehetünk egy vaníliás pudingréteget is a meggyes réteg alá, ami még jobban kiemeli a sütemény ízét.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Profiknak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is