Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Meggyes pite pudingos töltelékkel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A töltelékhez

  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 4-5 evőkanál cukor (vagy édesítő )
  • 8 dl meggylé (a befőtt leve is lehet )
  • 1 üveg magozott meggybefőtt
  • fahéj

A tészta hozzávalói

  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál tejföl
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 kávéskanál só
  • 0,5 csomag sütőpor

A tészta kenéséhez

  • 1 db tojás

A tálaláshoz

  • vaníliás porcukor

Elkészítése

Először elkészítjük a tölteléket, hogy mire szükség lesz rá, addigra kihűljön. A meggylével, a pudingporral és a cukorral a szokásos módon krémet főzünk. Amikor a puding kész, ízlés szerint ízesítjük fahéjjal, majd hozzáadjuk a magozott meggyet, és elkeverjük. Hagyjuk kihűlni.

Közben elkészítjük a tésztát. A lisztet összekeverjük a sütőporral, sóval, cukorral és vaníliás cukorral, majd elmorzsoljuk benne a margarint. Hozzáadjuk a tojásokat és a tejfölt, majd alaposan összedolgozzuk. A tésztát két részre osztjuk, a nagyobb, 3/4 részét kinyújtjuk.

A tepsit (24 cm) sütőpapírral kibéleljük, majd a kinyújtott tésztát belehelyezzük úgy, hogy pereme is legyen, hogy a töltelék ne folyjon ki. A kihűlt meggyes krémet egyenletesen elsimítjuk a tésztán.

A megmaradt tésztát is kinyújtjuk, és csíkokat vágunk belőle, amelyeket rács formában a töltelékre helyezünk. A tészta tetejét megkenjük egy felvert tojással.

Előmelegített sütőben 180 fokon 50 percig sütjük. Miután kihűlt, tetszőlegesen felszeleteljük, és vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk.

Megjegyzés:

Ha szeretnénk, tehetünk egy vaníliás pudingréteget is a meggyes réteg alá, ami még jobban kiemeli a sütemény ízét.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/meggyes-pite-pudingos-toltelekkel/