Először elkészítjük a tölteléket, hogy mire szükség lesz rá, addigra kihűljön. A meggylével, a pudingporral és a cukorral a szokásos módon krémet főzünk. Amikor a puding kész, ízlés szerint ízesítjük fahéjjal, majd hozzáadjuk a magozott meggyet, és elkeverjük. Hagyjuk kihűlni.
Közben elkészítjük a tésztát. A lisztet összekeverjük a sütőporral, sóval, cukorral és vaníliás cukorral, majd elmorzsoljuk benne a margarint. Hozzáadjuk a tojásokat és a tejfölt, majd alaposan összedolgozzuk. A tésztát két részre osztjuk, a nagyobb, 3/4 részét kinyújtjuk.
A tepsit (24 cm) sütőpapírral kibéleljük, majd a kinyújtott tésztát belehelyezzük úgy, hogy pereme is legyen, hogy a töltelék ne folyjon ki. A kihűlt meggyes krémet egyenletesen elsimítjuk a tésztán.
A megmaradt tésztát is kinyújtjuk, és csíkokat vágunk belőle, amelyeket rács formában a töltelékre helyezünk. A tészta tetejét megkenjük egy felvert tojással.
Előmelegített sütőben 180 fokon 50 percig sütjük. Miután kihűlt, tetszőlegesen felszeleteljük, és vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk.
Megjegyzés:
Ha szeretnénk, tehetünk egy vaníliás pudingréteget is a meggyes réteg alá, ami még jobban kiemeli a sütemény ízét.