Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Meggyes-pudingos kelt pite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 40 dkg finomliszt
  • csipet só
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál zsír (vagy vaj)
  • 0,5 csomag instant élesztő
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 dl tej (langyos )

Töltelékhez

  • meggylekvár (meggydarabokkal az igazi, de anélkül is jó)
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 3 dl tej
  • 2 evőkanál cukor (vagy ízlés szerint)

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és letakarva 30 percig kelesztjük.

A pudingot a szokásos módon megfőzzük.

Fél óra elteltével a tésztát 4 részre osztjuk és egyenként vékonyra, tepsi méretűre (32*22 cm) nyújtjuk (én most külön kívánságra torta formában sütöttem, így maradt egy kevés tésztám, de abból kakaós csigát készítettem).

A tepsibe rakjunk sütőpapírt, arra tegyük az első kinyújtott tésztát, kenjük meg lekvárral. Jöhet a második tésztalap, kenjük rá a pudingot. Aztán a harmadik lap jön, erre megint lekvárt kenünk és az utolsó, negyedik tésztalappal lezárjuk a sütit.

Megszurkáljuk villával és előmelegített sütőben 180 fokon kb fél óra alatt kész is lesz. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Ha kihűlt, szépen fel lehet szeletelni. Mi nem győztük kivárni.

Jó sütizést mindenkinek!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/meggyes-pudingos-kelt/