Elkészítése
A zselatinos réteghez először kibélelünk egy tepsit folpackkal. A meggyet egyenletesen elterítjük a tepsiben.
A meggylevet vízzel 5 dl-re kiegészítjük, majd meglangyosítjuk és hozzáadjuk a zselatint. Folyamatos keverés mellett felforraljuk, majd ráöntjük a meggyre, és hagyjuk megdermedni.
A tésztához a tojásból, a cukorból, a lisztből és a kanál kakaóporból 2 db piskótát készítünk. A pudingport kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a tejet, és sűrűre felfőzzük. Ha a puding kihűlt, hozzákeverjük a margarint.
Az első piskótalapot megkenjük a krém harmadával, erre jön a meggyes réteg, majd ismét egy adag krém. Erre tesszük a második piskótalapot, amit szintén megkenünk krémmel. A sütemény tetejét tortadarával megszórjuk.
Hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek, majd szeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!
