Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Meggyes, cseresznyés sütik

Meggyes-pudingos ökörszem

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tejben az élesztőt felfuttatom, tészta többi alapanyait beleteszem egy tálba, és mikor felfutott az élesztő, ráöntöm, összegyúrom. Ezután letakarom, hogy keljen egy kicsit. Addig megfőzöm a pudingot a cukrokkal. Felverem a tojás fehérjét, és összekeverem a pudinggal. Hagyom hűlni. A tésztát visszaverem, és hagyom még kelni. Mikor jól megdagad, lisztezett deszkára teszem, és kb […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.08.22.

Tészta

Puding

Elkészítése

A tejben az élesztőt felfuttatom, tészta többi alapanyait beleteszem egy tálba, és mikor felfutott az élesztő, ráöntöm, összegyúrom. Ezután letakarom, hogy keljen egy kicsit. Addig megfőzöm a pudingot a cukrokkal. Felverem a tojás fehérjét, és összekeverem a pudinggal. Hagyom hűlni. A tésztát visszaverem, és hagyom még kelni.

Mikor jól megdagad, lisztezett deszkára teszem, és kb 1 cm vastagra nyújtom. Kb. 5 centi átmérő szaggatóval kiszaggatom. Mikor kiszaggattam egy feles pohár aljával mindegyik kis tészta közepét lenyomom, így nem kézzel kell lenyomkodni, hogy a meggy, és a puding megálljon benne.

Mikor kész, mindegyik tészta közepébe rakok egy-egy meggyszemet, és a tortadíszítő tasakba töltött pudingból mindegyik közepére nyomok. A tészta széleit tojással lekenem. Előmelegített sütőben kb 180 fokon 15-20 percig sütöm.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Vegetáriánus receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is