Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Meggyes-pudingos ökörszem recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 50 dkg finomliszt
  • 5 dkg élesztő
  • 10 dkg margarin
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál só
  • 2 dl tej
  • 2 db vaníliás cukor
  • 2 db tojássárgája

Puding

  • 1 csomag tejszínízű pudingpor
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 4 dl tej
  • 2 db tojásfehérje
  • fél üveg magozott meggybefőtt
  • 1 db tojás (a süti szélének kenéséhez )

Elkészítése

A tejben az élesztőt felfuttatom, tészta többi alapanyait beleteszem egy tálba, és mikor felfutott az élesztő, ráöntöm, összegyúrom. Ezután letakarom, hogy keljen egy kicsit. Addig megfőzöm a pudingot a cukrokkal. Felverem a tojás fehérjét, és összekeverem a pudinggal. Hagyom hűlni. A tésztát visszaverem, és hagyom még kelni.

Mikor jól megdagad, lisztezett deszkára teszem, és kb 1 cm vastagra nyújtom. Kb. 5 centi átmérő szaggatóval kiszaggatom. Mikor kiszaggattam egy feles pohár aljával mindegyik kis tészta közepét lenyomom, így nem kézzel kell lenyomkodni, hogy a meggy, és a puding megálljon benne.

Mikor kész, mindegyik tészta közepébe rakok egy-egy meggyszemet, és a tortadíszítő tasakba töltött pudingból mindegyik közepére nyomok. A tészta széleit tojással lekenem. Előmelegített sütőben kb 180 fokon 15-20 percig sütöm.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/meggyes-pudingos-okorszem/