Elkészítése
Hozzávalók:
Tészta:
- 45 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- fél mk só
- 12 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg margarin
- 2 tojás
- 1 ek tejföl
- reszelt citromhéj
Töltelék:
- 8 dl meggylé
- 5 ek cukor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- fahéj (elhagyható)
- magozott meggy (kb. 80 dkg)
Elkészítése:
A töltelékkel kezdünk. A meggyléből, cukorból, fahéjból, pudingból krémet főzünk, hagyjuk kihűlni.
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, 2 részre osztjuk. Az egyik tésztát kinyújtjuk, rákenjük a pudingot, amibe belekeverjük a magozott meggyet. Rátesszük a másik lapot, megkenjük tojássárgájával, és kb. 180 fokon szép pirosra sütjük.
Mikor kihűlt, porcukorral meghintve tálaljuk.

