Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Meggyes-pudingos szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1,5 kg meggy (friss, kimagozva)
  • 5 evőkanál kristálycukor (attól függ, mennyire savanykás a meggy)
  • 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 60 darab babapiskóta (kb)
  • 3 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 5 dl tej
  • cukor
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 4 teáskanál víz

Elkészítése

A magozott meggyre rászórjuk a cukrot és egy éjszakára (lezárt dobozban) hűtőbe tesszük.

Másnap folytatva hozzáadjuk a mézeskalács fűszerkeveréket és felforraljuk.

Közben a pudingporokat kikeverjük a tejjel és a ízlés szerint még 2-3 ek cukorral (attól függ mennyire szeretnénk édesíteni) és 2-3 perc főzés után behabarjuk vele a meggyet.

Egy nagyobb tepsi alját kirakjuk babapiskóta felével és még forrón ráöntjük és elsimítjuk rajta a meggyes tölteléket. A tetejére is babapiskóták kerülnek, amiket kissé belenyomkodunk a töltelékbe.

Végül az étcsokit gőz felett felolvasztjuk és ahhoz, hogy majd szeletelésnél ne törjön a csoki, kevés vízzel kissé átkeverjük és ezután végiglocsoljuk vele a süti tetején a babapiskótákat.

6-7 óra hűtés után szépen szeletelhető.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/meggyes-pudingos-szelet/